Velkommen
Nyheter (FKFs blogg)
Om FKF
Kontakt til FKF

Medlemsaktiviteter
Kursvirksomhet
Kjørekonkurranser
Konkuransemat.
Eksterne linker
Bilder Kalnes 2008
Bilder Bygdøy 2009
Reglement
Gressrotandelen

 

Velkommen til Foreningen til Kjørehestens Fremme!

Informasjon om FKFs formål og historie finner du på siden "Om FKF". Nedenfor ser du en oversikt over aktiviteter som finner sted i den nærmeste fremtid. 

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å bli medlem. Se siden "Kontak til FKF".


Innkalling til årsmøte 2010:

Årsmøte i FKF

avholdes den 21. mars, kl. 14.00.

Sted: Skjerven gård i Maridalen, Oslo. (Hos Ivar Bakke)

Ekstraordinære saker må være styret i hende innen 1. mars.
 
Etter ordinært årsmøte, vil det være et åpent diskusjonsmøte om tradisjonell kjøring. Interesseret kusker i og utenfor foreningen oppfordres til å komme.
 
Bjørn Høie
Leder

(Publisert 31/1-10)

Dag med tradisjonell kjøring

Det ble 20/9-09 avholdt en dag med tradisjonell kjøring på Norsk Folkemuseum i Oslo. Bilder fra dagen er nå lagt ut på FKFs webside. Linken "Bilder Bygdøy 2009" til venstre viser til bildegalleriet. 

For å se bildene trengs Adobe Flash Player. De fleste PC-er har den installert, men hvis ikke du får se bildene kan den lastes ned her: http://www.adobe.com/products/flashplayer/ 

Niels


Ny bok av Bjørn K. Høie - "Hest og Vogn i Norge"

'ForsidenEt par generasjoner er gått siden hesten var allesteds nærværende og hestekunnskap var nesten allemannseie. Stadig flere finner i dag glede i hestens fascinerende verden, men nedarvet kunnskap og erfaring er ofte mangelvare. Derfor er dette boka for alle som ønsker å tilegne seg og videreføre kjørekultur med hest og vogn. Boka kan bestilles hos forfatteren.

 


 


Bok om hestekjøretøyer

'ForsidenI anledning av at det i 2002 var 20 år siden FKF ble startet, ble det utgitt en bok om norske hestekjøretøyer:

Forfatteren er museumsbestyrer Bjørn K. Høie ved Folkenborg museum. Boka gir et innblikk i norskproduserte personkjøretøyer trukket av hest. Norsk vognproduksjon var omkring forrige århundreskifte fullt på høyde både kvalitetsog designtnesssig med resten av Europa. Det presenteres gode eksempler fra museale og private samlinger. Boka har som vedlegg en oversikt over vognfabrikker og verksteder som produserte personkjøretøyer.

Kontakt mobil 911 18 388 for å kjøpe boka (pris kr. 120,- ISBN 82-996339-0-7). Nå foreligger også en flott plakat med motiver fra boka.